1- دی روز کالین پاول یا به قول خودشون کولین پائِل – وزیر خارجه اسبق آمریکا – آمده بود داتشگاه برای سخنرانی. عده ای زیادی برای سخنرانی آمده بودند و مراسم در سالن ورزش دانشگاه برگزار شد. مانند اکثر آدم- معروف های آمریکایی پاول هم تخصص خوبی در ایراد سخنرانی پرهیجان و رهبرانه داشت. ضمن این که باز مثل بقیه شان از طنز بی بهره نبود و حاضران را خوب می خنداند.. گاهی فکر می کردم که یک تاک شوی پرهیجان در حال نمایش است. حاضران هم در جاهای مختلف سخنرانی با تایید حرف هایش برای اش دست می زدند. اول و آخر سخنرانی هم برای اش بلند شدند و دست زدند.
2- پاول سخنرانی را با برقراری ارتباط با حاضران شروع کرد به این صورت که تعلقات و مشترکات خود را نسبت به این منطقه و حاضران گفت. درسش را در دانشگاه شهری نیویورک خوانده (ک-و-نی) و خواهرش در دانشگاه سونی در بوفالو درس خوانده. از مهاجر بودن خانواده اش گفت و این که چطور پدر و مادرش او را تشویق کردند که درس بخواند و البته او یک دانشجوی کاملا معمولی و رو به پایین بود. اما بعد از فارغ التحصیلی به ارتش رفت و در آن جا بود که روزهای موفقیت اش شروع شد. در حال حاضر بیشتر کارهای اقتصادی انجام می دهد در "سیلیکون ولی" و جزء هیات مدیره چند شرکت است.
3- علیرغم پشتوانه نظامی اش (پاول ژنرال است) و فعالیت هایی که در جنگ سرد انجام داده است معتقد بود که قوانین دنیا تغییر کرده و نیروی هسته ای جوابگوی دنیای جدید نیست. راه اصلی موجود دیپلماسی است و از این جور حرف ها. از خاطراتش در مذاکره با گورباچف حرف زد که جالب بود.
4- در سخنرانی از سمبل های آمریکایی که او را شبیه افراد عادی نشان می داد خوب استفاده می کرد. علاقه اش به خوردن هات داگ و پیاده روی در پارک مرکزی نیویورک یکی اش بود. یا این که اولین بار که بعد از وزارت می خواست پرواز کند و باید مثل افراد عادی سوار هواپیما می شد. بعد هم تیکه انداخت به سیستم امنیتی بازرسی در فرودگاه! (عملا به خودش تکه انداخت) در مورد این بعد از کلی تلاش یادگرفته چطور ایمیل بزند و حالا نوه هایش به او می گویند که باید تویتر بزند و از فیس بوک استفاده کند!
5- به فلسفه آمریکا در مورد اهمیت مهاجران تاکید زیاد کرد که شاید به دلیل حضور دانشجویان خارجی در سخنرانی بود. جالب بود: گفت بعد از تشدید تدابیر امنیتی شان در مورد ویزا به جورج بوش گفته که دانشجویان خارجی در اثر سیاست ها به شدت کمتر به آمریکا می آیند و کشورهای دیگر چون کانادا و انگلیس را انتخاب می کنند. این در آینده مشکلات اقتصادی زیادی می تواند برای آمریکا ایجاد کند... بعد گفت که خیلی استقبال می کنند از این که برخی دانشجویان خارجی در آمریکا بمانند.
6- در مورد ایران هم حرف زد و گفت، تنها، راه دیپلماسی برای ایران مناسب است. در پاسخ به سوالی در مورد لزوم برخورد آمریکا با ایران که با وجود بمب هسته ای تهدیدی برای اسرائیل خواهد بود گفت: اولا اسرائیل از دوستان نزدیک آمریکا است و تنها کشور دارای دموکراسی در منطقه است و از آن ها حمایت می کنند. (که یک عده ای در سالن دست زدند) و بعد گفت ولی اسرائیل باید صلح و امنیت فلسطینیان در منطقه را تضمین کند. (که یک عده کمتری دست زدند). بعد گفت که ایران طبیعی است که به دنبال توسعه هسته ای باشد و تاکید کرد که باید شرایط مورد نیاز برای ایران برای تهیه انرژی هسته ای فراهم شود... و عملا رد کرد که ایران از نظر هسته ای تهدیدی خواهد بود.
7- گفت ایرانی ها از برنامه هسته ای شان کوتاه نخواهند آمد. ایرانی ها فارس هستند. پنج هزار سال است که فرش تولید می کنند؛ آن هم فرش های خیلی گران! و در این سال ها اصلا حاضر نشده اند که قیمت اش را پایین بیاوردند! آن وقت شما انتظار دارید از برنامه هسته ای شان کوتاه بیایند!
8- پاول با سیاست های بوش هم راستا نبود و در دوره دوم وزارت را نپذیرفت و به عنوان یک راستی میانه رو معروف است. اما به هر حال در سیستمی بود که جنگ بزرگ برپا کرد. در تمام مدت سخنرانی احساس خوبی نداشتم.
9- در مورد حمایت اش از اوباما هم حرف زد که در آن موقع در صدر اخبار قرار گرفت. حمایت از کاندیدای حزب دیگر. یکی از علت های اصلی اش را نوع جبهه گیری برخی در مورد مسلمانان اعلام کرد و این که اوباما مسلمان است و نباید رییس جمهور شود. او گفت احساس کردم که این مسیر نادرست است و باید حتما وارد شوم و یادآوری کنم که آمریکا نباید هیچ مشکلی با رییس جمهور شدن یک مسلمان داشته باشد، هرچند اوباما هیچ گاه مسلمان نبوده است.
No comments:
Post a Comment