Friday, February 17, 2012

تاوان کدام گناه ما بودند؟

1- از درهم و برهمی سیاست و مدیریت ایران می توان ساعت ها حرف زد. نه اعصاب اش را داریم و نه حوصله اش را. از انواع مثال هایی که برای نادانی سیاسیون و مدیران جامعه می توان زد، حرف های وزیر اطلاعات گل سر سبد بود.

«وقتی شما در گوگل کلمه نور را می‌زنید، انتظارتان این است که مثلا آیات و روایات سوره نور یا مباحث علمی مربوط به نور برای شما بیاید ولی این‌گونه نیست بلکه متناسب با کشور و فرد طراحی شده که چه چیزی در پی جست‌وجو بیاید. مثلا وقتی این کلمه نور را می‌زنید، چیزهایی که در تهران و ‌اصفهان می‌آید یک‌جور نیست.»... «سرویس های اطلاعاتی اینترنت را به وجود آوردند و اطلاعاتی به شما می دهند که در واقع چیزی که شما می خواهید نیست، بلکه آنچه که خود می خواهند به شما می دهند و اطلاعات می گیرند.»..

در حیرت ام که مگر یک نفر، فقط یک نفر انسان عاقل در آن اطراف نبود که می گفت حاج آقا، سوره نور رو سرچ کن تو گوگل، تضمینی سوره نور می آید.. حتی کوتیشن هم نمی خواد...
بعد هم بحث mass customization در مدیریت بحث امروز نیست مال 10 سال گذشته است. هر کسی بنا به نیازهای خودش خدمات می گیرد. اگر خریدهای شما عموما یک جور هست، دفعه بعد موارد مشابه به شما پیشنهاد می شود. از سایت آمازون هم که کتاب می خرید این طوری است. سایت یوتویوپ تان را هم که باز می کنید به آدم پیشنهاد می دهد. اگر همه پیشنهادهایش برای یک نفر حول و حوش سخنرانی های حوزه اقتصاد است و برای کس دیگر حول رقص و بزن و بکوب عربی است نه به خاطر این است که یوتویوپ می خواهد ما این طوری رفتار کنیم، بلکه او بر اساس سرچ ها و فعالیت های قبلی مان پیشنهاد می دهد.
من در حیرتم از آن چند تا مهندسی که دور حاج آقا را می گیرند و نقش مشاور را بازی می کنند. یعنی آن ها هم این قدر نمی فهمند؟

2- زمانی بود که تاثیر این بی عرضه گی ها در حد حیف و میل شدن منابع مادی و اعتباری جامعه بود. به هر حال اثرات سوء آن ها به این راحتی قابل رفع نبوده و نیست. اما بعد به بی آبرو کردن دیگران و ترویج دروغ رسید که تیشه به ریشه فرهنگ جامعه زد. و حالا تهدیدهای جانی دارد که قابل جبران هم نیست. مثلا همان مثال بالا که درک اینترنتی وزیر اطلاعات را می رساند را بگذارید کنار قاضی پرونده ملک پور که حکم داده است که او در اینترنت برنامه ای برای ترویج فساد نوشته بود و اثبات اش این که اسم خودش را هم در برنامه گذاشته بود. پس باید اعدام شود. در واقع این نادانی ها به معنی واقعی کلمه بلای جان شده است.
من در حیرتم از آن چند تا آدم منصف تر که دور حاج آقاها هستند و چشم شان را بسته اند. یعنی آن ها هم این قدر بی وجدان شده اند؟

3- ...

4- چه شد که به این جا رسیدیم و آینده چه طور می شود؟.. گاهی می پرسم: خدایا، این اتفاق ها تاوان کدام گناه ما بودند؟.

9 comments:

Anonymous said...

تاوان اعتقاد داشتن به خدا

Anonymous said...

غم انگیز ترین بخش این است که این نظریه ها در حال تئوریزه شدن هستند و بر اساس آن ها اکشن پلن تهیه خواهد شد.

Majid said...

"تاوان اعتقاد داشتن به خدا"
شاید مستقیما تاوان اعتقاد به خدا نباشه. اما این باور هم همونقدر خرافی و بی اساسه که باورهای وزیر اطلاعات و باورمندان به خدا هم همونقدر خودشون رو به کوری می زنن که وزیر اطلاعات!

navid said...

قبول ندارم نظرات بالا رو. مثلا در آمریکا مگه به خدا اعتقاد ندارند؟ خیلی هاشون از خیلی از ماها آدم های معتقدتری هم هستند.

Anonymous said...

دوستان عزیز معمولن یا از اینور بام می افتند یا از اون ور بام
عزیزان جه ربطی به خدا داره آخه
پدران ما درست فکر نکردند
کسی دیگر به کشور و منافع ملی و پیشرفت اعتقاد نداشت
ما هم خودمان را ترجیح دادیم
و بار بستیم
نتیجه ای جز این نباید انتطار داشت

sajad said...

خب، البته که حق با شماست و در منطقی و درست بودن انتقادات بالا حرفی نیست؛ اما در فضای سیاسی و حوزه های عمومی، فقط منطق، جوابگو نیست.

در واقع، مخاطب این سخنان، نخبگان و دانشجویان و عاقلان جامعه نیستند و الی آخر..

Majid said...

"قبول ندارم نظرات بالا رو. مثلا در آمریکا مگه به خدا اعتقاد ندارند؟ خیلی هاشون از خیلی از ماها آدم های معتقدتری هم هستند."

نظرات بالا (خداقل نظر بنده) نگفته بود که اعتفاد به خدا شرایط کشور رو اینطور کرده. فقط ترمینولوژی شما که از خدا سوال کرده بودی (و در عین حال از این نظر خرافی وزیر اطلاعات مکدر بودی) رو زیر سوال برده بود چون از نظر کامنت گذاران بالااین نطرات و اسلام باوری هر دو خرافی اند و بیان کننده هر دو احتمالا همان قدر در حال فرار از واقعیت.
ولی اگر شما دوست داشته باشی می تونیم وارد اون حوزه هم بشیم. همون طور که گفتم اونجا "مستقیما" نتیجه فقط اعتقاد به خدا نیست (نتیجه نوع تمامیت خواه اعتقاد به اسلامه، که البته به نظر می رسه این تمامیت خواهی در عمق ذات اسلامه). بنیان گذاران آمریکا، اون نظام رو بر پایه دموکراسی و گردش قدرت مبتنی بر آرای مردم بنا گذاشتن، نه بر پایه خرافات اسلام یا هر دین دیگه ای. اینه که حاکمانی که در این حد بی سواد و ناکارآمد باشن سریع حذف می شن و شما این حور نظرات و سیاست ها رو نمی شنوی. اما در ایران مهم اینه که حکم خداوند در زمین جاری بشه: اینم می شه نقش خرافات خداباوران در ایجاد این شرایط.

آرش said...

در مورد ۲، حاج آقا می گه به جای این که گوگل و یوتیوب و آمازون شما رو به راه راست هدایت کنن، مشابه همون جستجوهای قبلی شما رو به شما پیشنهاد می ده تا شما رو در ضلالت فروببره. اگر شما کلمه‌ی نور رو جستجو کنی و تماما ده صفحه‌ی اول سوره‌ی نور باشه، اون وقت آدم می شی.
اگر رقص عربی تو یوتیوب جستجو کنی و یه حاج آقای مثل حاج آقای خودمون بیاد به شما بگه که پسر برو دنبال عبادت و نماز شب اون خوبه. اگر از آمازون کتاب mass customization بخری و نهج البلاغه بیاد در خونت خوبه.
بعد هم حاج آقا می گه که ممکنه هر کدوم از شما جای سعید ملک پور باشی. پس مراقب خودت باش با حاجی در نیفت. رئیس جمهورش ۱۱ روز قهر کرد حاجی تکون نخورد.

shaqayeq said...

tavane fekr nakardan .